Du er her. 1416 - Aalborg Jægerklub > Jagtoplevelser

Jagtoplevelser

Min første hjort.

Søndag den 16. september gik jagten ind på kronhjorte større end spidshjorte. Jagttiderne er ændret for denne sæson, og der er nye jagttider for kronvildt i området ved Ersted hvor jeg er med i et af Aalborg Jægerklubs konsortier.

vi driver anstandsjagt fra skydestiger.

Vi har i konsortiet valgt at vente med at starte jagten på krondyr til denne dag, og venter yderligere med at nedlægge kalv og spidshjorte til 1. oktober.

Jeg var den første der parkerede bilen ved den aftalte plads ved træerne oppe ved gården, lidt på afstand af området hvor, Da jeg slukkede motoren kunne jeg med lukkede vinduer allerede høre de brølende hjorte.

Vi tre der skulle ud denne morgen listede afsted kl. 05.30. Christian og jeg gik over marken ned mod tårn 4 og 5.

Inden vi kom hen til hesteindhegning måtte vi stoppe og sætte os ned.

Naturbillede

Der stod 3 mørke klumper på marken nede foran…kronvildtet var ude.
Vi sad og kiggede i 10 minutter, også gik dyrene i skoven.

Vi listede frem gennem slugten, og gik i god vind mod tårnene. 50 meter før tårnene måtte vi igen stoppe. På marken ind imod skoven mod syd stod der endnu en mørk klump.

Vi stod stille et stykke tid, og da det så ud til dyret essede roligt og ikke virkede særligt nervøs listede vi stille og roligt på plads. Det hele foregik med flere hjorte i skoven der brølede om kap.
Det var virkelig intenst, og en meget fin oplevelse.

 

I tårnet havde jeg det ene dyr på marken at kigge på.

Omkring kl. 06.00 hørte jeg 2 hjorte i skoven det klaskede hornene sammen.

Lidt senere, omkring tyve minutter over seks brøler og fejer en stor hjort tæt på.

 

Det brølen jager 2 spidshjorte ud på marken.

De slutter sig til det enlige dyr der står på marken i forvejen. Der er nu blevet så lyst så jeg kan se det også er en spidshjort. Næsten på samme tid kommer der en seksender hjort ind over marken fra øst.

Den slutter sig til de øvrige dyr.

Da der er ca. 15 minutter til skydetid begynder hjortene at gå mod et lille stykke skov foran mit tårn.

Da de begynder at gå dukker den hjort jeg ender med at skyde op helt ude i det fjerneste hjørne af den mark jeg sidder ved.

 

Den går ca. 50 meter bag de andre, helt op imod skoven mod syd, hvor der ikke er kuglefang.

De 4 første hjorte når i skoven lidt inden skydetid, og den sidste går stadig helt op imod skoven mod syd, ingen kuglefang.

Tiden gik langsomt mod skydetid, og 06.53 var jeg begyndt at se hjorten fortsætte ligeud, og gå i skoven uden at jeg fik chancen.

Men det gjorde den ikke…..25-30 m før den nåede skovkanten, vinklede den og kom hen imod mig, for at komme ind i skoven samme sted som de øvrige. Afstanden vurderede jeg til ca. 145 meter fra tårnet.

Nu havde jeg kuglefang.

Klokken 06.56 skød jeg, og hjorten forendte efter 15-20 meter.

Det var min første hjort.

 Kronhjort

Så var der bare tilbage at tage hul på arbejdet.

Tak for hjælpen Niclas, Henrik og Christian.

Jeg får lavet et par spegepølser til jer.

 

Hjorten vejede 90 kg brækket.

 

Knæk & Bræk

Rasmus Kallestrup Johansen


 


Jagt hos Klaus Landbo

Hej .
Jeg er super glad for at jeg tog imod tilbuddet om at komme på jagt hos Klavs Landbo. Det var en rigtig fin dag. Med riffeljagt i den første såt, efterfulgt af 3 såter med hagl. Klavs havde slået jagten sammen med hans nabo, der inviterede på en såt med fasanjagt. 
En dejlig dag med gode naturoplevelser fint hundearbejde og god stemning.
J
eg skød ikke noget men så 5 rådyr på riffeljagt og en hare løbe forbi mig, med en hund i hælene, samt en masse fasaner på naboens stykke.
Der blev på dagen skudt 2 ræve en hare og 2 fasaner.
Før og efter jagten var vi inviteret til morgen og middags mad, som Klavs kone Rikke stod for.
Det var et traktement man skal lede længe efter 

Mvh Mikael Thomsen, Nyjæger 2016
Nyjægeren Frederik

Hej Fini Ryming

Jeg vil blot sige tak for en rigtig god jagt idag, det var utrolig lærerigt og spændende at opleve hvordan I garvede jægere optræder og koordinere såterne - fedt og rigtig flot arbejde.
Derudover vil jeg også sige tak for at have fået muligheden for, at skyde mit første stykke råvildt, også endda et lille bukkelam.
Jeg kunne ikke være mere glad, og så oven i hatten fordi det er i den skov (Hammer Bakker) hvor jeg er opvokset, og det var en af mine jagt drømme, at være med på en jagtnetop der.

Og så samtidig med at vejret jo var fantastisk. 

Igen mange tak for en god jagt idag. 

IMG_3295.JPG

Med venlig hilsen
Frederik Christiansen (nyjægeren)

 


 

Et aftræk jeg aldrig glemmer

Jeg er nyjæger fra 2016, hvor Perben Egebro samt Steffen Filt på kyndig, og til tider humoristisk vis, har undervist og udklækket mig som jæger. Teori og praksis blev fra min side slugt råt og entusiastisk og den 29 Oktober kulminerer min jægergerning i en fantastisk dag!

Jeg var så heldig vinde en riffeljagt efter rådyr hos Steen Holst (Buhl Jagtrejser). Jeg havde haft mit riffeltegn i hus i en et par måneder og havde været en del på skydebanen for at træne. Det gik som sådan ok, og min tro på egne evner var, som sædvanligt, i top… Da jeg vinder riffeljagten er den umiddelbare respons – SÅDAN! Allerede ugen efter skriver Steen for at høre om jeg er klar. Selvfølgelig. Natten op til jagten fyger tankerne igennem mit hoved, min puls er ikke til at styre og jeg youtuber riffeljagt i et væk.

Morgenen gryer, og jeg kører søvndrukken, men helt spændt afsted mod jagtområdet. Her møder jeg Steen og han sætter mig ind i dagens jagt, på en afmålt og dejlig nordjysk facon. Vi starter jagten med at gå langs et læhegn og ser faktisk et par dyr helt nede i enden af marken. Vi lister derned og får sat os bag lidt bevoksning. Pludselig står en fin rå 5 meter foran os. Steen siger ”er du klar”. Jeg havde ikke ladet patroner op, i min iver for ikke at gøre noget overilet. Han kigger på mig lidt oprevet – ”få så de patroner i!”. Javel. Jeg lister to patroner i riflen - åbenbart ubemærket. Vi rejser os forsigtigt. Dyret står nu kun 4 meter væk, men Steen vurderer at skuddet bliver for satset. Vi prøver at bakse os i en bedre skudposition, men det opdager råen og væk var hun. Uha, mit hjerte var helt oppe i halsen – men jeg tænkte ved mig selv, at det næsten var for godt til at være sandt.

Vi går lidt videre over markerne og vi ser mange dyr. Selvfølgelig ser de os først og holder derfor stor afstand. Vi går og går, og snakken går såmænd også. Da vi egentlig er på vej tilbage mod det første område, og jeg er begyndt at affinde mig med, at det nok ikke bliver i dag at rådyret skal rammes, standser Steen pludseligt op. ”duk dig!”. Og minsandten, på marken lige bag det læhegn vi går langs, står 8 dyr. Hjertet er genstartet for fuld styrke! Steen kravler adræt langs vejen, og jeg følger efter i bedste rambostil. Vi rejser os da dyrene står 50 meter fra os. Jeg får placeret riflen i skydestokken og får sigtet op på dyrene. De har ikke set os, men hele springet står med den hvide ende til. Ergo, ikke en forsvarlig skudchance. Vi går forsigtigt videre, og det samme gør dyrene. Endelig kommer vi i en vinkel, hvor skuddet kan tages forsvarligt. Riflen op igen – denne gang har jeg 2 kandiderende dyr på ca 70 meter. Steen siger ”hvis du føler at du har styr på dyret, så skyder du”. Jeg har krydset fikseret lige på bladdet af et lam og jeg begynder at tage aftrækket. Stille og roligt (så roligt som det nu kan blive). Pludselig og helt overrumplende lyder skuddet: BANG! Jeg ved ikke præcis hvad der skete, men det næste jeg mærker er et ordentligt dunk i ryggen. Steen råber: SÅDAN! Mine tanker hamrer rundt. Har jeg anskudt den, skød jeg forbi, er den død. Jeg kigger ud på marken…

Der ligger dyret. Benene foldet og sten dødt. Med adrenalin op over begge ører går vi hen til dyret. Og der ligger den. Et flot bukkelam. Under brækning kan jeg se, at toppen af hjertet er eksploderet og der, lige der, rammer stoltheden.

De mange timer i teorilokalet og de mange aftner med vildtgenkending samt al den tid ($) jeg har brugt på at blive jæger føles lige pludselig meget meningsfuldt! Det er en dag og et aftræk jeg aldrig glemmer.

En stor tak skal lyde til mine jagttegnsundervisere, mine medjægeraspiranter og ikke mindst Steen Holst for at denne oplevelse lod sig gøre.

Et_aftrk_jeg_aldrig_glemmer.png

Mvh,

Mathias Krogh Poulsen
Foredrag med Jørgen Skouboe

Forhistorien:
Ideen til et foredrag med Jørgen Skouboe, opstod da jeg gentagende gange hørte medlemmer af AAJK, omtale TV programmet Nak & Æd, som et program de nød at se. Derfor prøvede jeg, at kontakte Jørgen Skouboe, om der overhovedet var en mulighed for, at han ville komme og holde et foredrag for os.

Efter lang tid uden noget tilbagesvar, opgav jeg den ide. Men så en dag, kontaktede han mig og sagde at det ville han gerne. Vi fik snakket, om hvad der kunne lade sig gøre, og om hvad der ville være godt, at have med i et foredrag til AAJK.  Jeg tog min ide med til bestyrelsen, som bakkede den op. Datoen d.10/5 2016 blev fastlagt, og hele bestyrelsen fik i samarbejde, begivenheden til at lade sig gøre.

Arrangementet:
Den 10. maj ankom en bil med klistermærker med teksten Nak & Æd. Jørgen var ankommet og han fik stillet op og gjort klar. Da alt var på plads og lyd og billede afprøvet, blev der serveret en sandwich for bestyrelsen og Jørgen. Tilhørerne kom i god tid før starten kl. 19:00.

Der deltog 120 gæster. Gæsterne var medlemmer, med eventuel ledsager, fra AAJK og andre jagtforeninger.

Foredraget bestod af to dele, hvor første omhandlede tilblivelsen af serien Nak & Æd; deres kammeratskab, oplevelserne foran og bag kameraet, de forskellige jagter de har været på, jægerhåndværket m.m. Alt krydret med masser af gode anekdoter og sandfærdige beretninger. Anden del havde titlen, Mens Vi Venter På At Dø, som tog udgangspunkt i et TV program, Jørgen lavede med samme navn, hvor vi b.la hørte om mange sjove påfund, som gamle stole lavet om til bistader, eller et udkigstårn lavet af en skrottet bil. Jørgen Skouboe underholdte os, på sin meget autentiske måde så tiden bare fløj. De 2 x 50 min og en mellemliggende pause med kaffe og kage var en stor og munter oplevelse.

Efter foredraget fik Jørgen overbragt en "lille skarp".
Det tog vist fusen på Jørgen at det var en meget fin håndbygget kniv, og ikke en flaske hjemmebryg. Glæden og overraskelsen var tydelig at se, Jørgen blev meget glad for den fine kniv.

Kniven der er bygget af Karsten Andersen, kan du se på billederne. 

Du kan også se et lille klip med Jørgen Skouboe

På vej hjem:
Et medlem af AAJK, Jesper Have, beretter efter foredraget om det således:

”Det var  et rigtig godt og inspirerende foredrag, hvor vi fik et indblik bag om ”kulisserne” på et godt og populært tv-program i første del. Derefter en del 2, hvor der var plads til eftertanke – hvordan man som menneske i en travl og moderne verden kan finde ro og glæde i naturen”.

Et andet medlem fra AAJK, Max Guddat, beretter således:

"Det var et super arrangement, der gav mulighed for at komme tæt på Jørgen. Han er lige så nede på jorden, som man havde troet ud fra de programmer han har lavet igennem årene. Hele vejen igennem en fed fyr og en super aften."

Alt i alt var det en herlig aften, med godt vejr og fin underholdning. Det var glædeligt at se så mange medlemmer til sådan et arrangement. Bestyrelsen og Jørgen Skouboe, vil gerne sige tak for en dejlig aften.

På vegne af bestyrelsen, Aalborg Jægerklub.
Mads Arnfred Stie

 Schweiss foredrag.

Onsdag den 6. april 2016 havde jagttegnskursisterne mulighed for at blive rigtig godt klædt på med hensyn til kendskab til en schweisshunds, og dens førers, arbejde.

Aalborg Jægerklub har gennem flere år gjort brug af Frederik og Jan ved et foredrag om schweiss arbejde.

Det er en fin lejlighed for de kommende jægere til at møde en schweisshundefører, med det formål at høre om deres arbejde, og hvordan man bedst forholder sig efter et skud til hjortevildt, der ikke ligger synligt forendt.

Denne dag var der mødt flere end 50 kursister op til en lærerig aften om vurdering af skudtegn, undersøgelse af påskudstedet og det efterfølgende arbejde med hunden i rem.

Det blev gjort klart, at det altid er meget velkommen at rette henvendelse til en af de passionerede schweisshundefører, de vil hellere end gerne hjælpe ved afklaring af en eftersøgning, også hvis det er en påkørsel.

Det var en interessant aften, der først sluttede kl 21:30. Da kursisterne sagde tak for en god aften, blev der uddelt visitkort, med opfordring til at kontakte en schweisshundefører når behovet opstår.

Aftenen startede i øvrigt tidligt for kursisterne med en omgang træning af afstand og sikker våbenbetjening.

Ved afstandstræning vurderes afstand til 6 vildtfigurer, der passeres to forhindringer og  der afsluttes med et par skud til lerduer, fuldstændig som den praktiske del af jagtprøven

Det er en træning der viser sin værdi når kursisten indenfor de nærmeste uger skal deltage i den frivillige jagtprøve, og senere i april op til de gældende jagtprøve.

Underviserne og kursisterne sætter stor pris på muligheden for at kunne benytte banen og klubhuset hos Aalborg Flugtskydningsforening.

Fotos fra dagen kan ses her


 

Fugletur til Ulvedybet og Ølandskoven

Lørdag den 2. april 2016 var der arrangeret fugletur til Ulvedybet og Ølandsskoven. Der var samling og afgang fra Aalborg Flugtskydningsbane i Hvoup, og kl. 10:30 var der afgang med godt 40 jagttegnskursister. Frokosten var en sandwich, som blev nydt ved Bjerget ved dæmningen.
Som det ses på billederne var der flittige elever med på turen, der var tid til at læse teori.
Turen gik ud på at se så mange fugle som muligt i deres naturlige omgivelser. Tidspunktet på året er valgt ud fra forventningen om at se mange trækfugle, og det lykkes ogsp at se rørhøge. Herudover var der store flokke af gæs, flere vadefugle og ænder, men også sangfugle blev artsbestemt. En af de mere sjældne fugle var Halemejsen, som blev set ved Bjerget. På turen blev der observeret godt 30 forskellige fuglearter, og enkelte pattedyr.

Tak til deltagerne for fin tilslutning.

Fotos fra dagen kan ses her


 

Hav- og fjordjagt

Onsdag den 30. marts 2016 havde årets jagtkursister fornøjelsen af at høre et levende foredrag om teknikken og udstyret ved udøvelsen af jagt ved hav og fjord.
Foredraget blev afholdt af formanden Limfjordsjægerne, Hans Topholm, som har godt tag i tilhørerne. Der blev fortalt hvordan man som jæger kan komme i gang med denne krævende jagtform, men som er en jagtform der er tilgængelig for alle.
Hovedparten af foredraget drejede sig om jagt på vandfulgene, men der blev også tid til at fortælle om jagt på fulgene på land.
Aalborg Jægerklubs jagttegnsundervisning er hvert år suppleret med et spændende foredrag om emnet, og vi er meget glade for samarbejdet med Hans Topholm.

Der var klapsalver og tak til Hans Topholm, Limfjordsjægerne, for en god aften.

Fotos fra dagen kan ses her


 

Nyjægerjagt 3. januar 2015 i Hammer Bakker

Der deltog 15 spændte nyjægere fra Aalborg Jægerklub ved jagten hos Hanne og Werner Davidsen på Brødlandshus lørdag den 3. januar 2015. Herudover deltog der nogle mere erfarne jægere som hjælpere og hundefører. Der blev budt velkommen med morgenkaffe og rundstykker i jagtstuen. Efter kaffen var der en grundig parole, da denne jagt er en uddannelsesjagt, og der lægges vægt på grundig instruktion i afvikling af jagten, jagtbart vildt og forventninger til dagens forløb.

Dagen varsmuk, med sol og blæst. Vi havde sat næsen op efter snepper efter den kraftig blæst de seneste dag. Vi så nogle få, men der blev ikke mulighed for skud til den hurtige fugl. Der blev set hare, råvildt og duer, men ikke leveret vildt til paraden. Deraf den smukt arrangerede parade, desværre uden nedlagt vildt. Jagten afsluttedes med ”Jagt forbi”, smukt fremført af førstegangs blæser, som vi håber at høre mere til fremover.

Derefter gik selskabet til madpakkerne i jagtstuen hvor der var tid til spørgsmål og hyggesnak. Traditionen tro var der et gavekort fra Jægeren & Lystfiskeren, som blev vundet efter ”gæt et tal”.

Den heldige nyjæger har masser at bruge gavekortet til… 

På vegne af nyjægerne og Aalborg Jægerklub vil vi gerne sig stor tak til Hanne og Werner for en dejlig dag. 

Et godt arrangement der efterhånden har stået på gennem mange år.

Fotos fra dagen kan ses her


 

Nordjysk fasanjagt for nyjægere 2014

Efter et tilbud fra et mangeårigt medlem af Aalborg Jægerklub har der for første gang været afholdt en fuglejagt for nye jæger. Oplægget var at jagten skulle ligne en jagt som nyjægerne vil kunne opleve på større fuglejagter steder i landet, men med fokus på afholdelsen af jagten, ikke antallet af nedlagte fugle.

Det var spændende at tilrettelægge dagen og fastlægge forløbet af velkomst, morgenkaffen, parolen, jagten, paraden og frokosten efter jagten. Det var for mange af deltagerne første gang at de skulle  være med på en selskabsjagt, så der er god grund til at alt skal fungere på dagen.

Som en ekstra oplevelse tilbød vores vært at arrangere al forplejning mod en beskeden betaling. Da jagten blev annonceret for årets nyjægere var pladserne hurtigt ”udsolgt” med 14 deltagere. Deltagergebyret var fastsat til 200 kr. pr. jæger

På dagen var flaget oppe og vejret ganske fint. Ved jagtens start var det tørvejr, men senere blev det overskyet og efter jagten fik vi en del regn.

Der blev afviklet 4 såter med det formål at tilstræbe, at alle deltagere fik mulighed for at afgive skud til fugle. Forventningen var, at der skulle være muligt at nedlægge 2-3 fugle pr. jæger, men som bekendt, er der ingen garanti ved udøvelse af jagt.

Første såt var en sø, hvor der lå en del gråænder. Da såten blev blæst af, var der leveret 8 gråænder.

Her var der mulighed for at opleve værdien af en god apporterende hund, da et par af fuglene faldt i vandet i sivene omkring søen. Ved jagten deltog der 3 jægere med hunde. Helt specielt var det en god dag for Daimis hund, Sigurd, som fik apporteret en vanskelig fugl, hans første. Sigurd er en Breton, på papiret en stående hund, men ikke denne dag, her var der fart over feltet. 

De efterfølgende 3 såter var dels i majsmark og dels blandet bevoksning af enebær og løvskov. Da sidste såt var afviklet og alt nedlagt vildt fundet og afleveret af hundene, var der leveret 8 fasaner. Vildtparaden blev afviklet udendørs i regn, men hornblæsningen indendørs ved et veldækket bord.

Alle deltagere havde lejlighed til at afgive skud til velflyvende fugle. I alt blev der afgivet 49 skud. Lige over 3 skud pr. fugl. 5 jægere nedlagde deres første stykke vildt. De heldige skytter betalte 200 kr. pr nedlagt fugl, og fuglene tilfaldt skytten.

Under alle omstændigheder var det en dag med mange ænder og fasaner i luften, et utroligt flot terræn med en flot vildt- og terrænpleje.

Deltagerne og Aalborg Jægerklub vil gerne sige tak for en dejlig og meget lærerig dag.

Det er tanken, at succen vil blive gentaget i 2015, og det ser vi frem til.

Foto fra dagen kan ses her 


 

Nyjægere på Vestergaard

Egholm, søndag den 23. februar 2014

Jagten startede med et telefon opkald fra Hans Wosylus tidligt i februar. Der skulle sættes et hold nye jægere sammen for at hjælpe med regulering af ræv på Vestergaard.

Det var en velkommen opfordring.  Aalborg Jægerklub har været ude i samme ærinde et par gange tidligere. Ikke med det store jagtudbytte, men meget hyggeligt og lærerigt for deltagerne. Hans er den ene af to ”skytter” på Vestergaard hos Asta og Holger Thomsen. Den anden er Per Thomsen. De to har været med et par år, hvor opgaven er at hjælpe med jagtvæsenet på Vestergaard. Arbejdet består i vedligehold af stiger, voliere, fodertønder, fordring og hjælp ved afvikling af jagter. For anstrengelserne kan de to gå lidt på jagt på egen hånd, både efter ænder, buk og andet vildt på den frodige ø. Det må være et fornuftigt arrangement, for der er ingen tvivl om at parterne har haft gavn af hinanden.

Aftalen blev, at der skulle sendes en mail til årets nyjægere, med opfordring til at melde sig som interesseret. Der var plads til godt 20 deltagere. Det var i vinterferie ugen, så der var spænding på, om der kom nogen respons. Det viste sig hurtigt at 12 nyjægere meldte sig med det samme, og det blev også det endelige deltagerantal af nyjægere fra Aalborg Jægerklub. Herudover var der deltagelse af skytternes gæster og vore værter.  Fordelingen af deltagere med hund kom også til at passe fint med den planlagte jagtform, Daniel med Fagus, Thomas med Zenta, Jette med Sako og vores værter med deres to Drente Partridge Hound.

Jagtdagen startede med tørvejr og blæst da vi mødtes på kajen ved Egholmfærgen. Humøret var højt, alle har set frem til en spændende dag, hvor vi bliver afhentet ved færgelejet i jagtvognen. Turen fra færgelejet tager ikke mange minutter, men vi når alligevel at se råvildt esse ude på markerne. I løbet af dagen ser vi masser af råvildt. Der er også fasaner, duer og trækfugle at se. Vi hører lærken, herligt, og et par forsigtige regnspover fløjter vemodigt.

Fremme ved Vestergaard er flaget i top, det er en velkomst der sætter yderligere skub i forventningerne. Vores værter står på trappen og inviterer ind til en kop frisk kaffe og et rundstykke i en flot pyntet spisestue. Vi finder en plads og nyder stemningen. Under kaffe fortæller Holger om dagens jagtlige planer, der skal afvikles tre-fire såter inden vi er tilbage for at nyde madpakken.

Som et spændende indslag er der på Vestergaard en tradition for et ”rævespil”. Hver deltager indskyder en ”hund” i puljen. Den første der nedlægger ræv, modtager halvdelen af puljen, den næste der er heldig at nedlægge ræv modtager halvdelen af resten, osv. osv. Efter 47 ræve skulle der være 25 åre til den sidste.!!! Regn selv efter.

Efter morgenkaffen er det op i jagtvognen og ud i terrænet. Traktoren bliver kørt hjemmevant på de våde og bløde veje, godt vi ikke skulle gå rundt. Såterne giver ingen ræv, ikke leveret og ikke observeret. Men der bliver ikke drevet én såt af uden at hundene har stand flere gange for fasan, og der ses råvildt konstant.

Paraden bliver derfor uden vildt, men alligevel spændende. Rævespillet afgøres med at Asta noterer et tal, hvorefter deltagerne efter tur nævner et tal, i håbet om at ramme rigtigt og hæve puljen.

Efter to runder er der fundet en heldig vinder…i år blev det Thomas Michaelsen der med et stort smil rammer det rigtige tal.  Herefter er der frokost og hygge i stuen. 

Under frokosten fortæller Holger om planer om at tilbyde et mindre antal sommerbukke til afskydning på deres terræn. Der kan nedlægges buk efter eget valg, men kun fra skydestige. Voksne bukke der nedlægges som seksendere er ”billigere” end at nedlægge gaffel eller spids. Er der ikke held ved første forsøg kan der aftales flere ture og med mulighed for B&B. Der er også planer om selskabsjagter med jagt på det øvrige vildt, hvor fasaner vil være i fokus. Ikke det store antal fugle, men god og spændende jagt. Planerne vil blive endeligt bearbejde og formidlet på hjemmesiden.

Dagen slutter med at selskabet siger tak for en spændende og hyggelig dag, hvor der er tid til at snakke om hvad der sker. Vestergaards skytter kører selskabet til færgen. Hvorefter de to skal rundt med fodersækken inden dagen slutter.

Tak til Asta og Holger for en dejlig dag.

Steffen Filt Aalborg Jægerklub

Fotos fra dagen kan ses her


 

Nyjægerjagt 4. januar 2014 i Hammer Bakker

Den 4. januar 2014 havde Werner og Hanne Davidsen inviteret 16 nyjægere fra Aalborg Jægerklub på jagt i skovene omkring Brødlandshus.
Nyjægerne er alle fra 2013 holdet, og har længe set frem til dagen, hvor der som tidligere er kommet en invitation til en "uddannelsesjagt".

Dagen startede med rundstykker og kaffe og snak om hvad dagen kunne forventes at byde på.
Vejret er fint denne vinter, så der var forventning om snepper i skoven….og hvad skal jeg så lade geværet med?

Ved parolen blev der orienteret om dagens program, sikkerhed, signalgivning og hvad der var jagtbart.
Jagten var organiseret som drivjagt med drivere med hunde og med deltagelse af tre nyjægere, der på skift kunne opleve at "gå igennem".

Alle havde højt humør, og flere oplevede de svære snepper, der viste sig i alle dagens tre såter.
Der blev afgivet skudt til tre snepper, men ingen blev leveret.
Ved paraden var der denne dag ikke lagt vildt frem på de anrettede grangrene.

Tak til Hanne og Werner fra en glad flok nyjægere.

Fotos fra dagen kan ses her


 

Ny mesterlære for jægere Læs artikel fra Nordjyske her