Europamesterskab til Aalborg Jægerklub’s Es horns gruppe

D. 16.august 2018 tog 4 medlemmer af Aalborg Jægerklubs Es-Horns gruppe sammen med support gruppe til Tyskland, helt præcis Ahlsdorf Sclosspark ca. 150 km. Syd for Berlin (813 km. fra Aalborg) for at deltage i Europamesterskabet i jagt/Es horn. Deltagerne var Bitten Bagger, Bjarne Rasmussen, Knud Erik Tomra og Søren Christensen. Med fruer, etc.

DSC_0851.JPG

Efter en køretur på godt 8 timer ankom vi til vores destination, en lille by Nonnendorf, Nederer Flamminge, hvor vi havde lejet 4 værelser, med plads til os og vore ægtefæller.

Fredag d. 17. august var åbningsdagen som vi brugte til at finde ud af hvor konkurrencen skulle afholdes og til at lægge en sidste hånd på vores musikstykker.

Der var i konkurrencen stillet krav om 2 stykker tvungen musikstykker: Waldecho af K. Stiegler og Wachtel Fanfare af Leopold Kozeluh, samt et frit nr. hvor vi havde valgt ”Esserne på Elverhøj” af F.Kuhlau, et af vore kendte numre og et nummer vi også gerne ville introducere til de øvrige deltagende grupper.

Til konkurrencen var der tilmeldt 52 grupper fra hele Europa og scenen var lige så stor som orange scene til Roskildefestival, så der var en god portion nerver på op til konkurrence dagen.

DSC_0903.JPG

Den 18.august var så dagen, ved ankomst til konkurrence pladsen fik vi vores instruktion. Vi skulle spille som nr. 15, så det var muligt at høre de, for os ukendte musikstykker inden vi selv skulle på. Lige godt middag var det så vores tur.

Temperaturen havde da sneget sig op mod de 35 grader, med 4 deltager og en konferencier på senen var vi godt nok udstillet. Nå, men der var ikke nogen vej uden om nu. (Dagens mindste gruppe, nogle af dem var over 30) Det første nr. !! jo, jo det var da vist ikke så galt, så 2 nr. hmm. Vist heller ikke så dårligt, og så vores ”Esserne” der fik stor applaus fra publikum. Nå ja vi bliver da nok ikke sidst.

Så blev kl. 16.30 resultat og præmieoverrækkelserne skulle finde sted, længe uden vi var nævnt, hmm. Måske er vi på sidstepladsen eller ?, så nr. 3 Grünenwald det var ikke os, nr. 2 Osnarbrügge det var ærgerligt,  og vi konkluderede at vi havde haft fornøjelsen ved at deltage og høre dejlig horn musik, så skete det helt fantastiske at vindergruppen blev kaldt op! Aalborg Jaegerklubs Es-Hornsgruppe med 720,5 point,

Der stod vi fuldstændig overrumplede og forbløffede, men det er ganske vist, Vi blev Europamester 18.august 2018. Hvad der derefter skete husker jeg kun svagt, det forsvinder i en rus af applaus, festfanfare, knus og skulderklap, men hvor er vi stolte.      

Vi ankom til Aalborg søndag aften ca. 18.00 og om nogle dage kommer sjælen!!

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/